Orez cu dovleac si ciuperci

de alba_zori in Mancaruri de legume, 9 Ian 2013 | 5308 vizualizari

 

Ce este mai bun decat un orez cu dovleac?Este dulce si aromat,gustos si parfumat!Si mai ales ca este moda noua de a abina dovleacul cu ciupercile,am incercat si a iesit foarte bun,simplu de facut.Am vazut ca se pot face in mai multe feluri chiar paste sau la cuptor cu smantana deasupra.....mmmmh foarte foarte bun credeti-ma.Am lipsit putin de pe site din cauza multor probleme dar sper sa recuperez ceva.Va salut cu drag bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr dovleac galben curatat si taiat cubulete
  • 300 gr ciuperci champignon
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • putin vin alb
  • 450 gr orez
  • parmezan si putin unt
  • o lingura de smantana daca doriti
  • patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac si ciuperci:

Foarte simplu si rapid:

1.Am calit putin usturoiul in putin ulei de masline si am adaugat ciupercile curatate si taiate cubulete mici,apoi si dovleacul si am lasat putin cu capacul inchis,apoi am adaugat putina apa fiarta si am lasat sa se coaca vreo 25,30 minute,nu mai mult ca sa nu isi piarda gustul.Am inlaturat cateii de usturoi.

2.Am adaugat orezul,vinul si untul,am lasat sa se evapore putin si amestecand mereu am adaugat treptat apa fiarta.Am gustat de sare si piper.

3.La sfarsit am adaugat putin parmezan si la servit in farfurii cu putin patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alba_zori 1

09.01.2013, 13:52

ce ma bucur draguta,multumesc mult

laura_n 1

09.01.2013, 14:07

bun de mori, as papa non stop asa bunatate

alba_zori 1

09.01.2013, 16:08

si eu,si eu,pana ma satur adica..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci